Elon Musk tror sig kunna hjälpa fotbollslaget.
Elon Musk tror sig kunna hjälpa fotbollslaget.

Företagsmogulen Elon Musk tror sig kunna hjälpa fotbollslaget som är instängt i en grotta. Nu sätter han två ingenjörer på ett flygplan till Thailand för att testa sin idé.

”Det kanske är värt att testa”, skriver entreprenören Elon Musk på sin Twitter, angående den idé han tror kan rädda fotbollslaget som varit fast i grottan sedan den 23 juni.

LÄS MER: Kan ta månader att få ut pojkarna ur grottan

Musks plan går ut på att föra in en eller flera nylontuber genom grottans kanaler och sedan blåsa in luft i röret. Förhoppningen är att röret då ska expandera och skapa en lufttunnel under vattnet.

Valet av just nylontuber är tänkt att göra det möjligt för tunneln att forma sig naturligt efter håligheter och smala gångar i grottsystemet. Pojkarna ska sedan kunna ta sig ut genom tunneln, utan att tvingas simma genom farliga delar av grottan.

LÄS MER: Elon Musk testar rymd-internet – nu skickas de första satelliterna upp

Vidare skriver Elon Musk att han ska sätta två ingenjörer från företagen SpaceX & The Boring Company på ett flygplan till Thailand, för att nu testa idén.

Om planen fungerar eller ej, återstår att se.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset