En dold kamera i en eldosa dokumenterade sexköparna i lägenheten. Sedan pressades de på pengar.
En dold kamera i en eldosa dokumenterade sexköparna i lägenheten. Sedan pressades de på pengar.

Männen köpte sex av en transsexuell man. Akterna smygfilmades, varefter männen pressades på stora summor pengar. I brottsupplägget förekom en kapad identitet från en kvinna som arbetat med flera kända tv-produktioner.

Männen köpte sex av en transsexuell man i en lägenhet i Stockholm, enligt åtalet. Men på väggen fanns en dold kamera monterad i en eldosa.

– Männen kontaktades sen av utpressare som krävde dem på pengar för att inte avslöja för deras nära och kära vad de haft för sig i lägenheten, säger åklagare Lukas Eriksson.

Männen har straffats för sexköpen

Totalt handlar det om elva män som pressats på pengar. En av männen betalade 100 000 kronor, en annan betalade 50 000 kronor, enligt åtalet.

Det finns några av männen som har åtalats

Utpressningen uppdagades då någon av männen vände sig till polisen. Samtidigt som männen är uppsatta som målsägare i det aktuella målet, har flera av dem straffats för själva sexköpet.

– Att köpa sex av prostituerade är ett brott. Det finns några av männen som har åtalats och andra som har fått strafföreläggande, säger Lukas Eriksson.

LÄS MER: 54-årig vd misstänks ha köpt sex av 15-åringar – via sugardejtingsajt

För själva utpressningen har en 42-årig kvinna och en 41-årig man åtalats. Det handlar om utpressning, försök till utpressning och kränkande fotografering. Brotten ska ha begåtts förra hösten. Dessutom har paret åtalats för koppleri, och kvinnan har även åtalats för olovlig identitetsanvändning.

TV-producent fick identitet kapad

Paret misstänks ha hyrt ett antal lägenheter i Stockholm i andra hand, och därefter förmedlat dem till prostituerade. En kapad identitet har använts. Det handlar om en kvinnlig producent som arbetat med ett antal välkända tv-produktioner.

LÄS MER: Vd för pensionsfond dömd för sexköp – får böta 48 500 kronor

I härvan utreds ytterligare flera personer för brott. Rättegången mot paret, som delvis har erkänt, ska avslutas nästa vecka.

– Det är en massiv bevisning och han har med den bakgrunden erkänt, säger advokat Martin Cullberg, som försvarar mannen.

Metro har sökt kvinnans advokat.

Fakta: Männen som sexutpressades

Männen som utsattes för utpressning, alternativt försök till utpressning.

1: Försök, 100 000 kr

2: Försök, ingen summa nämnd

3: Försök, ingen summa nämnd

4, 20 000 kr betalt men totalt 50 000 avkrävt

5, Försök, ingen summa nämnd

6, 100 000 kr

7, 50 000 kr

8, Försök, 50 000 kr

9, Försök, 100 000 kr

10, 35 000 kr

11, Försök, inget belopp nämnt

Källa: Stämningsansökan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset