Emilie "Ebbis" Roslund och Metros chefredaktör Staffan Erfors.
Emilie "Ebbis" Roslund och Metros chefredaktör Staffan Erfors.

Emilie "Ebbis" Roslund blir ny kolumnist i Metro. Hon kommer bland annat att skriva om ämnen som berör henne och andra kvinnor. "Det känns jätteroligt att börja skriva för Metro och vara på en plattform som når ut till hela Sverige", säger hon.

Emilie ”Ebbis” Roslund, 30, är utbildad journalist och har tidigare bland annat jobbat på Sveriges Radio P3, Expressen och Nöjesguiden.

Hon började att skriva relationsinriktade krönikor för ett par år sedan. Nu ska hon skriva kolumner i Metro.

– Jag kommer att ta upp tidlösa frågor inom det som berör mig och andra kvinnor. Kvinnofrågor och feminism, men också ett nytt perspektiv på relationer och singelskap. Det finns så många normer i vårt samhälle som styr hur många människor lever och vi är väldigt vana vid att tänka i vissa banor kring vad man behöver för att vara lycklig, och så vidare. Det finns många myter kring hur man ska leva, i vilken konstellation och vad det innebär.

Hon tycker om att ta upp ämnen som är tabubelagda, och gillar att föra unga personers talan.

– Jag har ingenting emot att vara den första som pratar om känsliga frågor. Jag vill vara den som jag själv kanske saknade att läsa texter av när jag var yngre. Det känns jätteroligt att nu vara på en plattform som når ut till hela Sverige.

I dag gör Emilie ”Ebbis” Roslund sin dejtingpodcast ”Singelrådet” och hon jobbar också som sociala medier-redaktör för ”Breaking news” med Filip och Fredrik.

Med kolumnerna i Metro vill hon att läsarna ska få en känsla av att ”Hmm, jag har aldrig tänkt på det förut. Men det stämmer ju”.

– Jag vill att läsarna ska få en känsla av att det är första gången de läser om det här, men att det som står ändå är logiskt!

Metros chefredaktör Staffan Erfors är nöjd med värvningen av ”Ebbis”.

– Jag har med intresse följt hennes karriär. ”Ebbis” är originell och begåvad och emellanåt provocerande på ett sätt som gör att man tvingas rannsaka sig själv när man läser henne. Det känns ofta som att man lär sig något nytt när man läser ”Ebbis” och det är en verklig kvalitet hos en krönikör, säger Staffan Erfors.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset