Emily har tröttnat på att få stötande bilder från okända män.
Emily har tröttnat på att få stötande bilder från okända män.

Trettioåriga modellen Emily Sears från Australien, har tröttnat på att män dagligen skickar stötande bilder med sexuella inviter till henne. För att bli av med trollen använder hon sig av en enkel metod: ”Jag letar upp deras flickvänner på Instagram och vidarebefordrar bilden till dem”, säger hon.

Emily Sears har mer än 2,4 miljoner följare på Instagram. Hon lägger dagligen upp bilder på sig själv från sina plåtningar men även bilder från sin vardag. Trots att många av hennes följare gillar hennes inlägg och hyllar hennes vackra drag, får hon även en stor mängd oönskad uppmärksamhet från män som skickar stötande bilder till henne.

– Jag får ungefär tio bilder per dag med något vulgärt inslag och cirka två snoppbilder per dag, säger Emily till Metro och fortsätter:

– Jag mår illa av dem och det som upprör mig mest är att de inte bryr som om mitt samtycke. De tror att jag ”ber om det” eftersom jag publicerar en sexig bild på mig själv. Men det återspeglar bara den våldtäktskultur som råder i samhället där offret får skylla sig själv.

►LÄS MER: Maria, 29: "Män tror att jag är prostituerad – frågar vad jag kostar"

För att skrämma de män som skickar bilder till henne har hon utarbetat en välfungerande metod.

– Jag letar upp deras flickvänner på Instagram och vidarebefordrar bilden till dem, berättar Emily.

Under fredagen fick hon ett meddelande från en av de flickvänner vars kille skickat en bild till Emily.

– Hon fick reda på att han också skickat samma bilder till fyra andra kvinnor. Hon berättade också att han var våldsam och tackade mig för att jag hjälpt henne att bryta upp med honom, säger hon. 

Emily vill skapa större medvetenhet kring problemet – som inte bara drabbar henne själv.

– Det är massa kvinnor som utsätts för samma sak och därför är det viktigt att visa att människor måste kunna stå för sina handlingar och formuleringar på nätet.

►LÄS MER: Emmas privata nakenbilder spreds på nätet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset