Emma, 23, kan inte sluta äta disksvampar.
Emma, 23, kan inte sluta äta disksvampar.

23-åriga Emma Thompson har en ovanlig sjukdom som gör att hon inte kan sluta äta disksvampar. ”Det är godare än mat”, säger hon till The Mirror.

Vissa dagar uppger Emma Thompson, som bor i Newcastle i England, att hon kan äta hela 20 disksvampar.

– Jag gillar smaken och lukten av diskmedel på svampen. Det smakar äpple och skummar upp. Så fort någon talar om det eller om jag ser ett paket disksvampar i affären så måste jag ha en. Jag är definitivt beroende. Jag har försökt sluta men det går inte, säger hon till The Mirror.

LÄS MER: Ovanlig sjukdom tvingade Susanne, 33, att vara isolerad i sju år

Redan som barn började Emma äta olika sorters svampar i hemmet men upptäckte snart att kökssvampar var favoriten, berättar hon. Anledningen till hennes ovanliga beroende är att hon lider av sjukdomen pica. En sjukdom som kan göra att man tvångsmässigt äter saker som saknar näringsvärde. Det drabbar oftare unga kvinnor och barn, enligt en expert som The Mirror har talat med.

Emma Thompson säger att hon ännu inte har träffat någon specialist gällande disksvampsberoendet. Men om det blir värre och kontrollerar hennes liv ska hon tänka över det.

– När folk får reda på det tycker de att jag är konstig. De är chockade och frågar en massa frågor. Jag tror att det finns många som gör det men som inte vågar prata om det, säger Emma till The Mirror.

►LÄS MER: Känd mammabloggare misstänks ha injicerat dottern med urin

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset