Emma Carlsson Löfdahl meddelade via Facebook att hon lämnar Liberalerna.
Emma Carlsson Löfdahl meddelade via Facebook att hon lämnar Liberalerna.

Emma Carlsson Löfdahl blev ombedd att lämna sitt riksdagsuppdrag efter att det avslöjades att hon hyrde en lägenhet i andra hand av sin make. Nu blir hon politisk vilde.

Det var i förra veckan då Aftonbladet avslöjade att L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hyrde en övernattningslägenhet i Stockholm i andra hand av sin make.

Hyrde lägenhet av sin make

Hyran låg på 13 000 i månaden för lägenheten, som har en månadsavgift på cirka 2 500 kronor. Det innebar att hon kvitterat ut en ersättning på 8 000 kronor i månaden från riksdagen och har fått ut 463 000 kronor sedan 2013.

Hon ska även ha lånat ut lägenheten till vänner under helgerna mot betalning.

LÄS MER: L-topp tar time out efter bostadsavslöjande

Blir politisk vilde

Emma Carlsson Löfdahl uppmanades av både partiledaren Jan Björklund och sitt eget distrikt i Jönköping att avgå och lämna sitt riksdagsuppdrag. L-toppen valde istället att ta en time out.

Nu meddelar hon via ett inlägg på Facebook att hon lämnar partiet helt, men behåller sin riksdagsplats. Det innebär att hon blir en politisk vilde.

”Men jag tänker inte låta mig tvingas bort från riksdagen pga ett mediadrev och ett fegt parti som inte orkar hålla emot när det stormar.”

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Liberalerna