Nora-Rengo var nära att skrälla mot Empire i kampen om en plats i finalen. Till Place Bell-publikens besvikelse blev det inte så. Empire blev i stället det första laget klara för final i Six Invitational.

Publiken var tydligt på Nora-Rengos sida i lördagens första semifinal i Six Invitational. Stämningen var den bästa hittills under turneringen i arenan Place Bell. De flesta hade Empire som favoriter men under turneringen har stödet för japanerna stegrat för varje match. Dels för deras skicklighet i spelet, men kanske mest på grund av deras publikfrieri och showmanship.

Publikfrieriet hjälpte dock inte Nora-Rengo att kapa den först platsen i finalen även om de bjöd på en oväntat jämn match. De fick med sig första kartan och den andra gick till Empire. Allt hängde på Coastline.

LÄS MER: Fabian efter kvartsfinal-dramat: ”Adrenalinet pumpar”

Empire tog ett grepp om matchen direkt från start och 4–2 i halvlek blev 7–4 i andra halvan utan några större problem.

Empire blev därmed det första laget som knep en finalplats där mer än fem miljoner kronor står på spel till den som säkrar titeln.

LÄS MER: Fnatic utslagna ur Six Invitational – Nora-Rengo vidare till semi

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset