Arkivbild.
Arkivbild.

En 20-årig kvinnanknuffades framför ett tunnelbanetåg i Berlin av en för henne okänd man. Händelsen rubriceras som mord och en gärningsman är gripen.

Den 20-åriga kvinnan var på Ernst-Reuter-Platz sent på tisdagskvällen när hon blev nedputtad på spåret av en för henne okänd man, skriver Berliner-Zeitung.

–  Vi känner till att en kvinna i 20-årsålder har avlidit i Berlin. Hon var bosatt i Tyskland och hade både svensk och tyskt medborgarskap, säger Veronica Nordlund på UD:s presstjänst till Metro.

Kvinnan blev överkörd av ett tåg och dog omedelbart. Flera personer ska ha bevittnat händelsen och höll kvar mannen som puttade henne tills polisen kom till platsen.

Den gripna mannen, som är 28 år gammal, är född i Hamburg och ska bara ha varit i Berlin i några timmar innan överfallet, enligt uppgifter till tidningen.

Mannen ska ha begått ”betydande våldsbrott” för 15 år sedan i Hamburg och han ska även ha tvångsvårdats. Polisen misstänker att mannen var påverkad av droger när han puttade kvinnan.

Berlins inrikesminister Frank Henkel kommenterade händelsen på onsdagen, där han var kritiskt mot myndigheterna i norra Tyskland.

– Det måste ifrågasättas varför den här mannen inte stoppats tidigare, säger han enligt Berliner-Zeitung.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset