I slutet av juli genomfördes en kupp mot Strängnäs domkyrka.
I slutet av juli genomfördes en kupp mot Strängnäs domkyrka.

En person har anhållits, misstänkt för den uppmärksammade stölden av Karl IX:s och Kristina den äldres begravningsregalier i Strängnäs domkyrka.

I slutet av juli stals Karl IX:s krona, ett riksäpple och Kristina den äldres drottningkronan från Strängnäs domkyrka. Nu har en person anhållits misstänkt för stölden, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Personen greps och anhölls under onsdagseftermiddagen. Personen är misstänkt för grov stöld.

Inget av de värdefulla föremålen har hittats.

LÄS MER: Stulna kungakronorna är internationellt efterlysta – polisen vädjar efter tips

Polisen har även eftersökt föremålen internationell.

Liknande stölder har skett förut. 2013 stals Johan III:s begravningsregalier ur Västerås domkyrka. Efter ett anonymt tips till polisen hittades de några dagar senare i en sopsäck längs med en landsväg och kunde återbördas till kyrkan.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om stöld