En man har anhållits, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten i Bromma under långfredagen. OBS: bilden är inte från det aktuella fallet.
En man har anhållits, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten i Bromma under långfredagen. OBS: bilden är inte från det aktuella fallet.

En man anhölls på tisdagen, på sannolika skäl misstänkt för överfallsvåldtäkten i Bromma under långfredagen.

Under långfredagen blev en kvinna överfallen och våldtagen av en man i ett industriområde i Bromma. Nu har en man anhållits, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Åklagaren har nu till fredag på sig att besluta om mannen ska begäras häktad eller inte.

LÄS MER: Ytterligare misstänkt våldtäktsförsök i centrala Stockholm

Två andra misstänkta våldtäkter har ägt rum i Stockholm under påskhelgen. En vid Stockholms universitet under påskdagen, och en i centrala Stockholm annandag påsk. Än så länge finns inga kopplingar mellan våldtäkten i Bromma och de övriga två, enligt polisen.

– Där är vi inte framme i något bra resultat gällande tillvägagångssätt och signalement, men utreder det enligt de rutiner vi har, säger Kjell Lindgren på polisens mediecenter till DN.

Rubriceringen för den misstänkta våldtäkten i en port till en fastighet i centrala Stockholm som skedde annandag påsk ändrades under tisdagen från misstänkt våldtäkt till ofredande, uppger DN.

LÄS MER: Polisen lägger ner förundersökning om våldtäkt i samband med fotbollsmatch

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset