Elefanten på bilden har inte med artikeln att göra.
Elefanten på bilden har inte med artikeln att göra.

En tysk jägare har betalat en halv miljon för att få skjuta en av Zimbabwes största elefanter. Djuret sörjs av lokala guider.

Ännu ett majestätiskt djur har fallit offer för jaktturism. För bara månader sedan rasade nätet efter att lejonet Cecil dödades med pilbåge. Nu har en av de största elefanterna i Zimbabwe också dödats, skriver The Telegraph.

Elefantens identitet är okänd, men den tros ha blivit mellan 40 och 60 år gammal. Bara dess betar ska ha vägt över 50 kg tillsammans. Det gör det till den största elefant som dödats i Afrika på nästan 30 år, skriver tidningen.

Den 8 oktober sköts elefanten och den tyska jägaren som avlossade skottet betalade nära en halv miljon kronor för att få fälla djuret. Bilden där han poserar vid sidan av sin jakttrofé i Gonarezhou National Park i Zimbabwe, ska ha spridits på jaktforum på nätet.

►LÄS MER: Lejonkungen Cecil lurades och dödades av turist med pilbåge

Sedan dess ska miljövårdare och safariguider ha uttryckt ilska och sagt att elefanten varit ensam i sitt slag.

”Vi har ingen kontroll över tjuvjakt men vi har kontroll över jaktpolicy som bör uttrycka att djur som detta är betydligt mer värda levande än döda”, skriver Anthony Kaschula, som anordnar en fotosafari i området på Facebook, enligt The Telegraph. Där har han också delat bilder från jakttillfället.

Det spekuleras i att elefanten kommit till parken från Sydafrika, då det inte finns någon gräns till området, men experterna är inte överens ännu. Personen som arrangerade jakten vill inte avslöja jägarens identitet.

– Detta var en laglig jakt och kunden gjorde inget fel. Vi jägare har tjock hud och vi vet vad gröningarna kommer att säga. Elefanten var säkert 60 år gammal och hade hunnit föröka sig flera gånger om, säger han till The Telegraph.

►LÄS MER: Forskare sörjer lejonet Cecil

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur