​Den äldre av de båda bröderna som misstänks för mordet på 17-åriga Lisa Holm blir kvar i häktet, efter beslut i Göta hovrätt i dag.

​Den äldre av de båda bröderna som misstänks för mordet på 17-åriga Lisa Holm blir kvar i häktet, efter beslut i Göta hovrätt i dag.Beskedet för den andre brodern väntas senare i dag.

Däremot släpps kvinnan, som är gift med en av männen och suttit häktad misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

De båda bröderna häktades i förra veckan, men bådas försvarare har överklagat Skaraborgs tingsrätts beslut att häkta dem på sannolika skäl misstänkta för mordet. Det är den högre graden av misstanke. Varken sig advokat Inger Rönnbäck, som försvarar den 35-årige brodern, eller advokat Thomas Ört, som försvarar 31-åringen, tycker att vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholms bevisning håller för att frihetsberöva dem.

Göta hovrätt går dock på tingsrättens linje när det gäller den äldre brodern och fastställer häktningsbeslutet. För den yngre brodern väntas beskedet alltså senare under dagen.

När det gäller den 34-åriga kvinnan, som är gift med den äldre brodern, hade åklagaren tills i dag på sig att begära henne omhäktad. Kvinnan häktades i förra veckan som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden. I stället hävs nu hennes häktningsbeslut.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset