Demonstranter har skapat vägblockader på flera håll i Frankrike som en protest mot höjda priser på bensin och diesel.
Demonstranter har skapat vägblockader på flera håll i Frankrike som en protest mot höjda priser på bensin och diesel.

En person har omkommit i samband med dagens protester i Frankrike, där tiotusentals människor skapat vägblockader för att protestera mot höjda bensinpriser.

En kvinna i 50-årsåldern har omkommit efter att ha blivit påkörd av en bilist i samband med de stora protesterna mot höjda bensin- och dieselpriser i Frankrike.

Olyckan inträffade vid en vägblockad i Pont-de-Beavoisin i södra Frankrike, där demonstranter i gula västar samlats för att blockera trafiken som en del av protesten, skriver BBC.

LÄS MER: Rekordhögt svenskt bensinpris – men fortfarande billigt i Östeuropa

En förare greps av panik när demonstranterna blockerade dennes bil. Föraren ska då ha ökat farten i stället för att stanna och kört rakt in i den 50-åriga demonstranten, som dog av sina skador.

Tiotusentals demonstranter har tagit till vägarna i Frankrike under lördagen för att protestera mot höjda bensin- och dieselpriser. Det senaste året har priset på bensin höjts med 15 procent i Frankrike. Diesel med 23 procent.

Skulden för prishöjningarna har av demonstranterna lagts på Emmanuel Macron, som infört nya skatter för att komma till bukt med luftföroreningarna och för att få folket att övergå till mer miljövänliga bilar och att åka kollektivt.

LÄS MER: Löfven och Macron drar i gång grönt samarbete

Missnöjet mot prishöjningarna är som störst på landsbygden, där möjligheten till kollektivtrafik är dålig.

Utöver dödsfallet har 47 personer skadats och 24 personer gripits hittills vid dagens protester, skriver Le Monde.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset