Metro följde tv-stjärnan Carolina Gynning under en dag med ”Förkväll”

TRYGG I NY ROLL. Stockholms centralstation är inte bara en plats för tåg- och tunnelbaneresenärer. Det är också här ”Förkväll”, med Carolina Gynning som en av programledarna, spelas in. Metro följde tv-stjärnan en dag på jobbet.
En timme före sändning sitter Carolina i sminket och berättar att hon börjar känna sig trygg i sin nya roll.
– Men fortfarande är jag sjukt nervös vissa dagar.
Hon är tillmötesgående och avfyrar bländande leenden mot Metros fotograf.
Mellan plåtningarna säger hon att hon vet att vissa fortfarande har en bild av henne som ”Big brother”-bimbon.
– Men jag kan inte gå omkring och tänka på det hela tiden.
– Nu ska jag prata lite med Pelle!
Pelle Johansson är kocken  i programmet. De båda skämtar intensivt med varandra och jargongen är rå men väldigt hjärtlig.

Världen snurrar fort i Carolinas sällskap och bara någon minut senare är vi i  green room. Carina Berg, som delar programledaransvaret med Carolina, Mari  Jungstedt och Kayo, säger att kollegan är helt vild.
– Men det är befriande att jobba med någon som är så oberäknelig.
Carolina har tidigare levt ett vidlyftigt liv långt från vardagsrutiner. Själv tror hon att det gör henne gott att hennes nya jobb kräver fasta tider.
Den här kvällen har Carolina en mindre roll, men gör Carina sällskap då Stefan Sauk och Kjell Bergqvist slår sig ner i soffan.

När hon lyckas ställa en fråga imiterar Sauk henne på ett mindre fördelaktigt vis och när kamerorna slocknat är hon fly förbannad.
Men efter ett par ilskna kommentarer som inte gör sig särskilt bra i tryck lugnar hon ner sig och försvinner in i omklädningsrummet.
Ännu en dag på jobbet närmar sig sitt slut.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset