Bråkigt i lördagens ishockeymatch i SHL mellan Växjö Lakers och HV71 i Vida Arena.
Bråkigt i lördagens ishockeymatch i SHL mellan Växjö Lakers och HV71 i Vida Arena.

Två mål i SHL-premiären och segerskytt mot HV71.Dennis Everberg har satt avtryck direkt i Växjö.– Att avgöra är det man vill göra, sade nyförvärvet.

2014 lämnade Dennis Everberg då allsvenska Rögle för spel i Nordamerika, där han under de två senaste säsongerna spelat för NHL-laget Colorado och AHL-klubbarna Lake Erie Monsters och San Antonio Rampage.

Tillbaka i svensk ishockey har 24-åringen fått en drömstart.

– Jag är väl egentligen samma spelare nu och man har ju något man är bra på. Det är väl det man hela tiden försöker förbättra. Inte ändra på någonting. Att jag kom över där var för att gjorde något bra här hemma och det är väl det man försöker göra bättre hela tiden. Man vill trots allt tillbaka dit och det är där man vill spela. Man har lärt sig mycket. Att täcka puck har jag blivit mycket bättre på, sade Everberg.

"Oerhört skönt"

Han har inlett comebacken i Sverige med att näta tre gånger i SHL på de två inledande matcherna.

– Klart att det alltid är kul att göra mål. Oerhört skönt, sade han efter att stänkt in avgörande målet hemma mot den småländska rivalen HV71.

– Skönt att vi fick vinsten till slut och vi får vara nöjda med den när vi kvitterar med tre minuter kvar.

Efter att hemmalaget bland annat missat chansen att kvittera i fem minuters powerplay i rad i tredje perioden trodde kanske många att en av guldfavoriterna skulle bli utan poäng i säsongens hemmapremiär.

Kaptenen kvitterade

Då styrde Växjös kapten Liam Reddox in 3–3.

Och bara 25 sekunder in i förlängningen kom bonuspoängen. 

– Vi börjar oerhört bra, men sen faller vi tillbaka. Det är något vi får städa undan, sade Everberg, som trivs i klubben.

– Det är en förening som slåss om guldet. De har gjort en väldigt snabb resa. Jag ser det som en bra plats att utvecklas och vinna någonting här.

Efter en nästan en periods spel mot HV71 verkade det dock som att Växjö skulle plocka en ny trepoängare. Redan innan tolv minuter var spelade stod det nämligen 2–0 till klubben som blev svensk mästare 2015.

Men HV71 reducerade med 31 sekunder kvar av period ett och satte sedan två mål på kort tid i början av den andra perioden.

Johan Lindbom, tränare i HV71, var nöjd med lagets prestation.

– Vi tar med oss arbetsinsatsen och vi gör ett fantastiskt jobb alla minuter, sade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset