Börja dagen med en frukost på Noir Kaffekultur.
Börja dagen med en frukost på Noir Kaffekultur.

Sommaren nalkas och med värme och sol kliver vi ur våra ide för att lapa D-vitamin. Många lämnar stan, men för alla de som firar urban sommar finns det pärlor att njuta av där god mat, dryck och miljö hör ihop. Görs allra bäst på cykel och glöm inte bort ett nattbad på Ribban innan hemfärd.

Starta dagen med en god frukost
Noir Kaffekultur, Engelbrektsgatan 6, Malmö Mån – Fre 08-18, Lör 10-17, Sön 11 – 16 Budget/Mellan
Favoriten avokadomacka på rågbröd, en färskpressad juice i nätt kvalitativt sortiment och en cappuccino kombinerat med varm serviceinriktad personal blir en god start på dagen.

LÄS MER: Här är bästa shoppingen i Malmö
Lunch
Saltimporten Canteen, Hullkajen, Grimsbygatan 24, Malmö Budget
Att slå sig ner i stadens vackraste lunchlokal eller vid de färgglada långborden på kajen, med skön skyline, är njutning. Med en protein –, alternativt vegetarisk–, anrättning där råvaran alltid agerar huvudroll i symbios med aldrig besvikna smaker är detta stadens i särklass bästa lunchställe. Husets egna mjukglass på maten är ett måste.
Afternoon drink
Care of, Fiskehamnspromenaden 11 C, Malmö Ons – Lör 16 – sent
Budget / Mellan
Invid Malmö Live på stadens färskaste kajpromenad finns sedan några månader en utmärkt cocktailbar med spetskompetens bakom baren. Håll utkik för gästspel under sommaren och njut en kvalitativ drink, med eller utan alkohol i eftermiddagsvärmen.
Middag
Bastard, Mäster Johansgatan 11, Malmö Tis – Tors 17-24 Fre- Lör 17-01
Budget/ Mellan
Att titta in en sommarkväll och slå sig ner på stadens mysigaste innergård och bli serverad genuint vällagad mat med djup kärlek till råvara och smak är njutning. I sju år har detta hjärteställe, med tydlig stil där husman flörtar med Italien, Spanien och Frankrike givit många gäster matminnen att ta med hem. Nygräddade frasiga pizzor, kanin,bläckfisk, sniglar, burrata och plankor har mättat. Hit återvänder jag så ofta jag kan och varje gång blir jag positivt överraskad. En omsorgsfullt utvald vinlista och mysig personal ramar in. Att dessutom få fullborda med något sött från Malmös bästa dessertmeny är kärlek i gommen. Att avsluta en sommarkväll här är magi.

LÄS MER: Här är fem gratisaktiviteter i Malmö

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset