Julius Hudacek storspelade i Örebros mål. Arkivbild.
Julius Hudacek storspelade i Örebros mål. Arkivbild.

Formstarka HV71 såg ut att gå mot sin fjärde raka SHL-seger.Men Örebro hade flyt, effektivitet och en suverän målvakt och vann i Jönköping med 5–3 efter en oväntad vändning i andra perioden.

HV71 hade en segersvit på tre matcher och 16–3 i mål inför hemmamötet med Örebro. Segerraden såg ut att förlängas när Adam Almquist och Dylan Reese förde HV71 till 2–0-ledning i första perioden.

Men utvisningarna i andra perioden kostade. På en gjorde Örebro 2–3 och just när HV71 klarat spel med två man utvisade prickade Dominique Heinrich in 4–3 för Örebro och vändningen var ett faktum.

När HV71 öste på i tredje perioden och vann skotten med 24–2 stod Örebros slovakiske målvakt Julius Hudacek hela tiden i vägen. I stället satte brodern Libor in 5–3 med sitt andra mål för kvällen.

– Jag vill tacka alla i laget att vi spelade så bra borta, det brukar vara särskilt tufft här i HV, säger Julius Hudacek till C More.

Efter den tröga starten och en sparkad tränare i Kent Johansson har Örebro växt och tog nu sin andra raka seger.

– Vi har större självförtroende nu, alla jobbar i alla zoner. I början jobbade vi inte över hela isen och satsade offensivt. Försvar är bästa anfall, säger Julius Hudacek.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset