En spelare slutar medan den andre spelar kvar, efter rattfyllemisstankar. Arkivbild.
En spelare slutar medan den andre spelar kvar, efter rattfyllemisstankar. Arkivbild.

Den ena bryter kontraktet och flyttar till hemstaden. Den andre fortsätter spela.Det blir följderna för de polisanmälda spelarna i Västervik, båda misstänkta för rattfylla.

Det var efter den efterlängtade segern mot Södertälje, 2–0, som den hockeyallsvenska tabellfyran Västervik gav besked om de brottsmisstänkta spelarna Alexander Pettersson, 22, och Victor Öhman, 21.

Enligt pressmeddelandet på klubbens webbplats har Pettersson bett om att få bryta kontraktet och flytta hem till Göteborg, vilket Västervik har accepterat. Öhman får däremot fortsätta att spela för klubben förutsatt att han fullföljer en redan inledd behandling och att han accepterar "en fullständig nolltolerans mot alkohol".

"Mår fruktansvärt dåligt"

"Den samlade bedömningen som Västerviks IK har gjort – tillsammans med extern expertis – är att klubben bäst hjälper Victor om han stannar i föreningen", skriver föreningen.

Öhman, som till skillnad från sin namne i klubben bär nummer 11 på matchtröjan, är ångerfull.

"Jag vill börja med att be föreningen, spelare, ledare, sponsorer och Västerviks fans om ursäkt för mitt livs största misstag. Jag skäms och mår fruktansvärt dåligt över mitt ödesdigra och dumma beslut på lördagskvällen", säger han i pressmeddelandet.

Upp i topp

Bik Karlskoga har vunnit sex av sina åtta senaste matcher. Via 3–0 hemma mot Pantern gick laget upp i serieledning.

Carl Persson gjorde två av målen och är uppe i totalt åtta, vilket ger en delad fjärde plats i skytteligan.

Det är tätt i toppen av tabellen, med fyra lag inom en poäng.

Tingsryd hade chansen att ta befälet men tappade 3–1 till 3–6 borta mot Vita Hästen, som därmed lämnade över jumboplatsen till Södertälje. Tobias Liljendahl gjorde två av Vita Hästens mål, det andra i tom bur.

Tingsryd är tabelltrea på samma poäng som Bik Karlskoga och spellediga Timrå. Västervik skuggar en poäng bakom topptrion.

Björklöven i form

Det tidigare krislaget Björklöven tog sin tredje raka seger, 3–2 hemma mot AIK, och klev upp på åttonde plats i tabellen.

I mötet mellan Almtuna och Mora ordnade Emil Aronsson extrapoängen för Dalalaget med tio sekunder kvar av förlängningen, 2–1.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset