Fortnite-skaparna Epic Games bjuder in till ännu en helgturnering. Under Blackheart Cup fajtas spelarna om en prispott på nära en miljon kronor.

Inför det omfattande kvalet till miljardturneringen Fortnite World Cup håller företaget helgturneringar för att testa sina utbetalningssystem kring prisvinster. Samtidigt som den nya patchen släpptes utannonserades därför också en ny tävling som går av stapeln i 23-24 mars.

Så om du missade chansen att delta i förra helgens Fortnite-turnering Scallywag Duos Cup får en ny chans den här helgen när i Blackheart Cup.

Detaljerna kring cupen är fortfarande oklara och Epic Games skriver på sin hemsida att ”prispotten kommer att fördelas över alla server-regioner med regler och detaljer som släpps senare i veckan”

LÄS MER: LoL-proffsets cosplay tar fansen med storm – igen

Där framgår däremot att det den här gången kommer att finnas ett solo-läge. Om det betyder att cupen kommer spelas i både solo och duo är inte solklart.

Klart är i alla fall att de som placerat sig bland de tre översta procenten globalt i spelets Gauntlet test events hittills är kvalificerade att delta. Spelarna har fram till klockan 01.00 den 23 mars på sig att samla poäng. Det krävs dock att du är åtminstone konto-level 15 för att få vara med.

Under lördagen kommer alla berättigade spelare att kunna delta. Under söndagen gör de bästa 3 000 spelarna upp om prispengarna.

LÄS MER: Få koll på esportveckan som gått med ett nytt avsnitt av Update


Annons:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Fortnite