Bitter förlust för Leksand och tränaren Per-Erik Johnsson. Arkivbild.
Bitter förlust för Leksand och tränaren Per-Erik Johnsson. Arkivbild.

Leksand var på väg att stjälpa Färjestad på bortaplan. Men till slut blev det seger för hemmalaget i Karlstad med 5–3 i lördagens SHL-möte.

Leksands tränare Per-Erik Johnsson och forward Johan Olofsson har båda förflutet i Färjestad. Nu höll de på att få vara med om en oväntad seger mot det gamla laget.

Det kunde ha stått mer än 3–3 till Leksand inför sista perioden, framför allt efter en stark andraperiod, som Färjestad ändå vann med 2–1. Johan Olofsson har varit blek under säsongsinledningen, men visade klassen nu med en öppnande passning till Isac Skedungs 2–1-mål och sitt första mål för säsongen till 3–3 i slutet av andra perioden.

– En felträff mellan benen på målvakten, perfekt, säger Olofsson till C More.

Sista ordet blev dock Färjestads. Dubbelt upp. En stark tredjeperiod med två mål av Alexander Johansson och Linus Persson i snabb följd gav 5–3 och segern.

Tungt för jumbon Leksand, som återigen tappade spelet i slutperioden.

– Skit är det. Vi jobbar stenhårt och får vi medrull någon gång så vinner vi en sådan här match, säger en, mycket besviken Per-Erik Johnsson i C More.

– De var bättre än oss i första och andra. I tredje perioden tycker jag vi visar god moral, säger Färjestads tränare Leif Carlsson.

Färjestad tog sin sjätte seger, Leksand väntar på sin andra.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset