Den här bilden kan vara den bästa Atif Saeed, 38, har tagit. Det hade också kunnat vara den sista. ”Han behandlade mig som sitt byte.”

Atif lyckades fånga lejonet i en safaripark utanför Lahore, Pakistan. Som erkänd naturfotograf vet han när han är en bra bild på spåret och föll för den majestätiska lejonhannen med den mörka manen.

Atif Saeed gjorde något de flesta aldrig skulle göra för att få till rätt vinkel på en bild. Han klev ur bilen och satte sig ned på marken några meter framför lejonet. 

– Jag hade bara en tanke i huvudet och det var att jag måste visa det här lejonets karaktär och status och det här var enda sättet jag skulle kunna göra det på, säger fotografen till Metro.

Både Atif och lejonet var på högspänn när något ljud eller en rörelse från kameralinsen får den stora katten att reagera.

– Jag satt på marken så han behandlade mig som ett byte. Allt slutar efter några minuter med att lejonet gör ett utfall mot mig och jag kastar mig in i bilen. 

Det är känslan av fara i bilden som gör den till något alldeles speciellt. Nu har den gjort fotografen från Lahore känd över hela världen. Men själv säger fotografen att känslan i bilden ändå inte fångar hela upplevelsen.

– Jag måste säga att känslan av ett aggressivt lejon som kommer emot dig i kamerasökaren är något jag inte kan beskriva.

Kolla in Atif Saeeds bilder på Facebook och på hans fotosida.

► SE OCKSÅ: Video – här öppnar lejonet bildörren

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset