Explosionen på Kvarntroget är den andra som sker i Uppsala på kort tid.
Explosionen på Kvarntroget är den andra som sker i Uppsala på kort tid.

En kraftig explosion inträffade på Kvarntorget I Uppsala sent i går kväll. En person ska ha först till sjukhus med lättare skador. Det är den andra explosionen i Uppsala på kort tid.

En kraftig smäll hördes över stora delar av Uppsala sent i går kväll. Vid 23:30-tiden fick polisen in ett larm om att någon typ av explosion inträffat vid en livsmedelsbutik på Kvarntorget.

Livsmedelsbutiken ska ha varit stängd vid tillfället för explosionen, men en person vid ett närliggande vandrarhem fick föras till sjukhus, skriver SVT.

LÄS MER: Poliskälla: Handgranaten kastades mot poliser

– En person ska vara lättare skadad, en man som fått splitterskador i samband med explosionen, säger Daniel Winge, RLC-befäl vid polisregion Mitt, till SVT.

I samband med explosionen uppstod även en brand som räddningstjänsten kunde släcka under natten. Ett tiotal bilar som stod parkerade i närheten av byggnaden ska också ha skadats i explosionen, och under natten undersökte nationella bombskyddet platsen.

LÄS MER: Handgranat detonerade vid Uppsalakrog

På onsdagsmorgonen hade ingen misstänkt gripits, och och det är ännu oklart exakt vad som detonerat på platsen. Händelsen utreds som mordförsök, alternativt allmänfarlig ödeläggelse, skriver SVT.

Explosionen på Kvarntroget är den andra som sker i Uppsala på kort tid. Natten till i går skedde någon typ av explosion vid socialkontoret i Gottsunda, där en dörr och flera fönsterrutor sprängdes sönder.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset