Lavan förstör allt i sin väg på Hawaii. Nu har den första personen skadats.
Lavan förstör allt i sin väg på Hawaii. Nu har den första personen skadats.

Vulkanutbrottet på Hawaii har krävt sin första skada. En man ska ha fått sina ben krossade av sin balkong efter vad som beskrivs som en “lavabomb” eller ett kraftigt stänk av lava.

Vulkanutbrottet på Hawaii har pågått i 18 dagar nu. Fram tills i natt hade ingen ännu skadats. Men under natten rapporterar lokaltidningen Star Advertiser om en man vars ben ska ha krossats efter att hans balkong rasade. Raset skedde enligt tidningen efter att en “lavabomb” sköts upp mot balkongen.

LÄS MER: Situationen förvärras på Hawaii – tusentals riskerar omringas av lava

Mannen satt på sin balkong på tredje våningen, cirka fyra mil från vulkanen när ett kraftigt stänk av lava sköts upp mot honom.

Enligt tidningen har nu brandkåren gått ut och varnat för dessa lavabomber. En brandman sa att de kan väga lika mycket som ett kylskåp och bara små fragment av dessa kan var dödliga.

Hittills har tusentals människor fått lämna sina hem och Star Adviser rapporterade under lördagen att 44 byggnader har förstörts som en följd av utbrottet. Många utav de förstörda byggnaderna ligger i närheten av Röda korsets evekueringsläger.

LÄS MER: Risk för frätande regn efter vulkanutbrottet på Hawaii

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset