Metros krogskribent Anna Berghe har ätit på Bloom in the park.

Bloom in the park

Betyg: 4/5 

När Guide Michelin Nordic Cities för första gången utkom i februari regnade det stjärnor över städerna i Norden. Malmö lyckades med bedriften att knipa tre av dem. I den enkla timmerstugan, beläget i stadens största park, Pildammsparken, fick Titti Qvarnström som första kvinnliga kökschef en stjärna. Prestigefyllt och stort i den gastronomiska världen. En guldkantad entré leder oss in till den ljusa stilrena matsalen. Vi vet ingenting om den meny vi ska äta och det får vi inte reda på heller. Frågar du den diskreta, kunniga personalen, kan du dock snart enkelt befinna dig i en intressant diskussion om råvarornas bakgrund och vinernas ursprungsland. Det är en skön gissningslek aftonen genom.

Små vackra amuser tronar upp sig i form av spunnet socker på grenar, små glas med nässelsoppa, sältartar och ljuvligt goda linfrökex med broccoli och syrsa. Sälen är mör med viss antydan av leversmak. Nässelsoppan smakar nässla och det känns att råvaran verkligen är i fokus.

Näbbgäddan, kvällens förrätt, serveras med vackert utskuren gurka, senapsfrön, verjus ( saft av omogna druvor) och spansk körvel. Gäddan är mjäll och fin. Teknik och fräschör i smak dominerar i en annars lite trist uppläggning. På två pinnar i mossa kommer kvällens andra amuse i form av tjurens ädlare delar. En kul servering, idag dock ganska vanligt inslag, på krogar med eller utan stjärna. Varmrätten med sparris, ramslök, snigel och killing är en god kombination. Sparrisen är vackert utskuren i olika format, byggd som en liten stad. Killingen smakar god och mör. Det röda vinet från Istrien är intensivt och kryddigt och ett lyckligt äktenskap ingås.

Dock är mängd mat i förhållande till tallrik en aning stor men tummen upp för miljövänligt köttalternativ. Inför dessertens ankomst bjuds vi på molekylär uppvisning då kall bryggd med te och ingefära bubblar framför oss i provrörsglas. En visuell festlig mellanakt och ett signum för restaurangen. Kärnmjölksglassen med pistagenötter, myskmadra och tapioka är en len njutning för gom och öga och tillsammans med rieslingen från Moseldalen blir avslutningen på middagen frisk och behaglig.

Att dinera en afton på Bloom är en välregisserad show. Råvarorna håller hög kvalité, servicen är vänlig, kunnig och korrekt. Hantverket är vackert i både smak och servering. En show i teknik, säkerhet och perfektion men med viss avsaknad i det personliga. Det tenderar ofta bli så när manus följs till punkt och pricka oavsett stjärnstatus eller ej.

Priser: 3-rätter serveras Mån-Tors 495 kr. Vinmeny 595 kr. 5-rätter serveras varje dag. Vinmeny 795 kr Afternoon tea serveras söndagar 12-16, 295 kr

Öppettider: Mån-Sön 18-24 Sön 12-16 ( Afternoon tea) Lunch serveras vid förbokning

Adress: Pildammsvägen 17, Malmö

Vegetariskt utbud: Ja. Det går att få helvegetarisk meny

Undvik: Gympaskor och t-shirt. Smart casual dresscode förespråkas. Googla Magdalena Ribbing om du vill veta mer.

Missa inte: En titt in i det produktiva köket.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset