Engelskt jubel på Wembley.
Engelskt jubel på Wembley.

England dominerade luftrummet i rivalmötet på Wembley.Tre nickmål fixade 3–0-segern mot Skottland.

England behåller greppet om förstaplatsen i VM-kvalgrupp F. Efter 3–0 mot Skottland har engelsmännen skrapat ihop tio poäng på fyra matcher – och fortfarande inte släppt in ett enda mål.

I London var det tre engelska skallar som låg bakom segern när grannarna från norr var på besök. Daniel Sturridge styrde snyggt in Kyle Walkers inlägg och spräckte nollan i 24:e minuten. I andra halvlek fortsatte nickfesten när Adam Lallana först satte 2–0 strax efter paus, innan Gary Cahill lite senare mötte en hörna vid första stolpen och skarvade in trean.

Kan få Fifa-straff

Matchen var förstås avgjord, men lagen riskerar bestraffning av Fifa i efterhand. Både England och Skottland valde nämligen att spela i vallmoprydda svarta armband, för att hedra brittiska krigsoffer på årsdagen av första världskrigets slut.

Slovenien är grupptvåa, två poäng bakom England, men vann bara med 1–0 (Benjamin Verbic) borta mot Malta.

I grupp E tog Åge Hareides Danmark tre viktiga poäng, och fördubblade sin poängskörd, tack vare 4–1 hemma mot Kazakstan. Danska målskyttar: Christian Eriksen (2), Andreas Cornelius och Peter Ankersen.

Polen, som slog Rumänien borta med 3–0 efter två sena mål av Robert Lewandowski, toppar gruppen på tio poäng. Det var stundtals oroligt på läktarna i Bukarest. Matchen avbröts en kort stund efter att en smällare detonerat precis intill Lewandowski, som chockad föll till marken men klarade sig oskadd.

Norge förlorade

För Hareides norska landsmän, och ifrågasatte förbundskaptenen Per-Mathias Høgmo, ser det mörkt ut i grupp C. 1–2 borta mot Tjeckien gör att Norge står kvar på tre poäng efter fyra matcher, med bara San Marino bakom sig i tabellen.

– När de gör mål (2–0) tidigt i andra halvlek blir det svårt för oss att komma tillbaka, säger Høgmo enligt nyhetsbyrån NTB.

Frågan är om förre Djurgårdstränaren fortfarande leder Norge när kvalet till fotbolls-VM fortsätter i vår.

– Det är inte tid för den typen av reflektion nu. Jag har kontrakt ett år till och det förhåller jag mig till, säger han.

San Marino åkte som väntat på storstryk när världsmästarna från Tyskland gästade lilleputtnationen. 21-årige Werder Bremen-mittfältaren Serge Gnabry gjorde tre av målen i 8–0-segern och Tyskland toppar gruppen på maximala tolv poäng och 16–0 i målskillnad.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset