Enkelriktat – då blir det kaotiskt I går var det kaos vid Gullmarsplans tunnelbanestation där spärrarna är enkelriktade.
Enkelriktat – då blir det kaotiskt I går var det kaos vid Gullmarsplans tunnelbanestation där spärrarna är enkelriktade.

SL enkelriktade spärrarna för att underlätta in- och utpassering, men enligt resenärer har de i stället gjort att flödet stoppas. – Det är kaotiskt.

I våras började SL enkelrikta spärrarna på tunnelbane- och pendeltågsstationer för att det skulle bli smidigare att passera in och ut. Men flera resenärer har hört av sig till Metro och berättat att resultatet blivit det omvända, åtminstone i rusningstid.

– Det är kaotiskt. Det är många som fastnar och det stoppar upp hela flödet av människor. Att inte ha några spärrar alls vore bästa lösningen, tycker resenären Emil Sundberg.

Enligt resenärerna är det antingen för få spärrar som är öppna i den riktning som större delen av folkmassan ska till. Eller så är det helt enkelt en resenär som börjar gå emot fel spärr, fler följer tätt bakom – och när spärren inte öppnas är köstockningen ett faktum.

SL:s pressavdelning meddelar dock att man inte har fått några specifika klagomål gällande de enkelriktade spärrarna.

– Det här får ju utvärderas löpande så att man ser vilka konsekvenserna blir. Men som alltid när man gör en förändring finns en inkörningsperiod innan resenärerna lär sig hur det fungerar. Det här systemet finns på många ställen runt om i världen och det vore ju konstigt om det av någon anledning inte skulle fungera i Stockholm, säger Jesper Pettersson på SL:s pressavdelning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset