Jessica Almenäs är tävlingsledare för Therese Alshammar med flera i "Superstars" i Kanal 5.
Jessica Almenäs är tävlingsledare för Therese Alshammar med flera i "Superstars" i Kanal 5.
Tv TT

"Lugna, trevliga och timida privat, men envisa vinnarskallar när det blir tävling." Jessica Almenäs, som nu leder "Superstars" i Kanal 5 beskriver det som skiljer elitidrottarna från vanliga dödliga.

Inspelningarna gjordes i somras bara några veckor efter att Therese Alshammar hade lämnat elitidrotten och efter att Emma Johannsson tagit OS-silver i Rio. Men det var inte avgörande för tv-programmets slutresultat. Det berättar programledaren Jessica Almenäs när Discovery Networks presenterar vårens program.

Almenäs har nu lämnat TV 4 och "Let's dance" för Kanal 5 och en nygammal framtid som sportprogramledare, allra först i "Superstars".

Tomas Brolin och Magdalena Forsberg, som har stått utanför tävlingsarenorna länge, visade samma tävlingsinstinkt som de övriga, försäkrar hon.

Definitivt, Tomas Brolin är också väldigt smart. Det har man kanske inte tänkt på tidigare.

"Superstars" sändes första gången i SVT 1975 då elitstjärnor från olika idrotter plötsligt skulle tävla mot varandra i ett underhållningsprogram i tv. Stavhopparen Kjell Isaksson besegrade Ingemar Stenmark som sedan tog revansch några år senare.

Bergqvist och Elofsson

Med start den 31 januari tävlar Tomas Brolin, Therese Alshammar, Per Elofsson, Kajsa Bergqvist, Christian Olsson, Magdalena Forsberg, Jörgen Persson och Emma Johansson om tv-kanalens mästartitel.

Till skillnad från i "Mästarnas mästare" möts de i etablerade idrottsgrenar i stället för kamplekar.

Det är inget ploj, det är på allvar, och det tror jag också att idrottarna som är med uppskattar, säger programledaren Jessica Almenäs.

Bland vårens nyheter finns även en ny omgång av "Fest hos Bindefeldt". Kändisfestfixaren Michael Bindefeldt bjuder på middagar i sitt sommarparadis och har den här gången lyckats få dit bland andra kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP).

"Tar emot"

"För känd för kärlek" heter ett helt nytt strömmat program där tidigare dokusåpadeltagare försöker hitta en partner. Robin Andersson, en gång deltagare i "Paradise hotel" är en av dem.

Det tar emot att säga vad programmet heter, men jag är stolt över det jag filmat, säger han.

Jessica Almenäs är tävlingsledare för Therese Alshammar med flera i Superstars i Kanal 5.
Jessica Almenäs är tävlingsledare för Therese Alshammar med flera i "Superstars" i Kanal 5.
Morgan och Ola-Conny leder den åttonde säsongen av Ullared i Kanal 5.
Morgan och Ola-Conny leder den åttonde säsongen av "Ullared" i Kanal 5.
Alexandra Rapaport gör en av huvudrollerna i Gåsmamman vars andra säsong visas i vår.
Alexandra Rapaport gör en av huvudrollerna i "Gåsmamman" vars andra säsong visas i vår.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset