Marcus Ericsson. Arkivbild.
Marcus Ericsson. Arkivbild.

Två år blir ett tredje i Sauber för Marcus Ericsson.Det spelar ingen roll att det hittills inte blivit någon VM-poäng i år.– Jätteskönt. Jag förtjänar att köra nästa år, säger den svenske formel 1-föraren.

Det har ryktats om andra stall för Marcus Ericsson men det blir en fortsättning i Sauber.

Förhandlingarna har pågått i stort sett hela hösten och slutfördes i dagarna.

– Sauber har blivit mer och mer attraktivt. Det känns som en nystart med de nya ägarna. Jag är hoppfull, säger Ericsson till TT.

26-åringens representanter har fört samtal med andra potentiella arbetsgivare men Ericsson känner inte till om det funnits något skarpt alternativ att ta ställning till.

Tung säsong

Sauber har haft en tung säsong – totalt två poäng inför avslutningen i Abu Dhabi till helgen – präglad av ekonomiska bekymmer. I somras bytte stallet ägare och Ericsson ser tecken på att det kan bli en ordentlig uppryckning nästa säsong.

– De ekonomiska problemen har hämmat utvecklingen av bilen. Vi har haft ett tufft år men nu finns resurserna. Teamet har plockat in mycket respekterat och erfaret folk och har en av de mest avancerade fabrikerna. Det finns ett utrymme för Sauber att ta ett större steg än konkurrenterna. Målet är att bli betydligt starkare nästa år, säger han.

Bra statistik

Ericsson är trots poängtorkan nöjd med sin egen insats under säsongen.

– Jag har varit den starkare föraren i teamet hela året även om (Felipe) Nasr tog poäng senast. Om man ser på den inbördes statistiken är jag är en av förarna som är starkast. Det är väldigt mycket fokus på det. Och jag har fått mycket positiva omdömen. Jag tycker att jag har etablerat mig.

Sauber har ännu inte gjort klart med sin andra förare. För Ericsson spelar det mindre roll vem det blir. Han nöjer sig med att ha satt sin egen signatur på ett nytt kontrakt.

– Det är jätteskönt att ha det klart innan säsongen är slut, att gå in i vintern med det, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset