"Känslan av att vi har gjort något för att föra esporten framåt är ändå härlig att bära med sig", skriver Erik Glanell.
"Känslan av att vi har gjort något för att föra esporten framåt är ändå härlig att bära med sig", skriver Erik Glanell.

Tolv veckor av hårt slit är över. Jag hoppas att ni har uppskattat Metro Esport Magazine lika mycket som jag har gjort, skriver Metro Esports redaktör Erik Glanell.

Ni vet den där känslan när man kommer hem en kväll och spelsuget får det att dunka i fingrarna. Man loggar in övertygad om att det här, det blir en ruggigt bra kväll.

Några minuter senare visar det sig att ingen av polarna är online. Peppen dör. De adrenalinstinna fingrarna övergår i likstelhet. Tomheten infinner sig.

Precis så känner jag nu.

De senaste tolv veckorna har en stor del av min tid ägnats åt att förverkliga idén om att ta esportmediet till nästa nivå. Att ge alla intresserade en unik inblick i esportprofilernas liv och karriär. Att fylla ett tomrum. Det blev Metro Esport Magazine.

LÄS MER: Här är Sveriges nya fotbollslandslag – i spelet Fifa

Med Linda ”Ding1” Herman och Kim ”Drayich” Larsson som programledare har vi gjort, vad jag anser är, Sveriges bästa tv-show om esport. Det är jag otroligt stolt över.

Vi har trängts i baksätet på en alldeles för liten bil med profiler som Jonathan ”Loda” Berg, Jon ”Orange” Westberg och Jonas ”Memento” Elmarghichi på väg till studion. Vi har kammat oss igenom nästan hela esportspektrat med gäster inom PUBG, Hearthstone, League of Legends, Counter strike, Dota 2, Heroes of the Storm och Rocket League. Och vi har givit esporten och dess utövare den plats de förtjänar.

Det har varit inspelningsdagar som bjudit på många skratt och intressanta diskussioner både framför och bakom kameran. Varje vecka en djupdykning i en värld där insynen ofta är knapp.

LÄS MER: Battle royal-jättarna i storbråk – PUBG stämmer Epic Games

Den här veckan får jag inte uppleva det. För nu är första säsongen av Metro Esport Magazine slut. Det är smärtsamt att berövas det som varit veckans höjdpunkt. Men känslan av att vi har gjort något för att föra esporten framåt är ändå härlig att bära med sig.

Dessutom kan jag alltid gå tillbaka och titta på det vi har gjort.

Det skulle jag även vilja uppmana dig att göra. Anamma den nyfikenhet som vi har gjort när vi jobbat med programmet. Kanske är du bara intresserad av Counter strike men undrar ändå om det går att kombinera kärleksliv och att bo ihop med kamraterna i League of legends-laget? Vad är skillnaden på en proffsspelare och en streamer i PUBG? Hur mycket handlar om tur i Hearthstone?

Svaren, eller i alla fall delar av dem, hittar du i första säsongen av Metro Esport Magazine.

Här kan du se alla avsnitten

LÄS MER: Zlatan hakar på trenden – här dyker han upp i Fortnite-streamen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset