Patrick "f0rest" Lindberg förkroppsligar fighting spirit under Katowice-majorn.
Patrick "f0rest" Lindberg förkroppsligar fighting spirit under Katowice-majorn.

Inte ens när det går bra för svensklagen i CS:GO-majorn förskonas man från smärtan. Det är kniven mot strupen precis hela tiden, skriver Erik Glanell.

Det är smärtsamt att vara Sverige-supporter i CS:GO.

Från de gyllene årens självsäkra förväntan att få se Ninjas in Pyjamas mot Fnatic i finalen av varje stor turnering till att inte våga hoppas enbart för att slippa bli besviken.

Major-turneringen i Katowice har redan inneburit så höga toppar och djupa dalar att hela känsloregistret har spelats ut två gånger om. Jag har blivit så tappad på känslor att en läkare med säkerhet hade kunnat förklara mig emotionellt död.

Fnatic. Detta legendariska lag kom till Katowice som regerande mästare i Spodek Arena och utstrålade nyfunnen energi och spelglädje. Hoppet om att åstadkomma något stort fanns där. Inte bara hos dem utan som en förväntan hela världen höll över laget.

LÄS MER: Gla1ve om majorn: Vi är vår egen största fiende

De var regalskeppet Vasa byggt för segla genom Challenger stage som en bevis på svensk suveränitet. Kunglig glans. Pondus. Prestige.

Precis som Vasaskeppet hittade Fnatic snabbt en plats på botten…

För mig själv låtsas jag att det inte spelar någon roll, att jag var löjlig som förväntade mig mer. Jag försöker distansera mig från det faktum att ett av Sveriges genom tiderna bästa lag blir stampade på. Det går inte.

Det är för jävla tråkigt att se.

Inte ens när det faktiskt går bra förskonas man från hjärtklappning.

Ninjas in Pyjamas har haft kniven mot strupen så många gånger under den här major-turneringen att Game of Thrones framstår som ett barnprogram i jämförelse. Ingen går säker – någonsin.

LÄS MER: Debatt: Hockeyn är minst lika våldsam som esporten

Organisationens vd Hicham Chahine uttryckte sig träffsäkert efter söndagens match: ”Jag var fortfarande nervös när det stod 14–1 på Mirage”, skrev han.

Varje match har jag insvept i ångest väntat på att få återuppleva ”the red wedding”. Att bli omkullkastad och förtärd av hopplösheten.

I den här episka berättelsen har hjältarna däremot överlevt i episod efter episod. För första gången på tre år har Ninjas in Pyjamas, det svenskaste av lag vi har, tagit sig till en kvartsfinal i en CS:GO-major.

Få lag har den mentala styrkan som krävs för att åka den bergochdalbana som NiP:s major-resa har inneburit. Det är som att den där magin vi så gärna pratade om förr har vaknat till liv. En lugn stund. Äntligen.

Så presenteras motståndarna i kvartsfinalen: Astralis.

Välkommen tillbaka ångesten. Välkommen tillbaka smärtan.

LÄS MER: Fabian efter finalens miljonvinst: ”Nu måste jag väl flytta till Andorra”


Annons:

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset