Martin "Rekkles" Larsson och gänget i Fnatic kommer få en tuff match mot Hong Kong attitude.
Martin "Rekkles" Larsson och gänget i Fnatic kommer få en tuff match mot Hong Kong attitude.

Hong Kong attitude står emellan Fnatic och en plats i det ordinarie gruppspelet i Worlds och det kommer inte bli en lätt match för Martin "Rekkles" Larsson och grabbarna.

MISSA INTE: Se avsnittet av Esport-tv med Jakob ”Yamatocannon” Mebdi här!

Fnatic vann sin grupp i det för året nya Play in-stadiet i League of legends World championship. På papperet ser det övertygande ut trots förlusten mot Young generation i sista matchen. En match som var obetydlig för Fnatic med tanke på att de redan säkrat topplaceringen i gruppen, så om de inte gav allt är det förståeligt.

Ska man däremot vara helt ärlig så har det sett lite svajigt ut för svensken Martin ”Rekkles” Larssons femma. De vann första matchen mot Kaos latin gamers i dominant stil. Andra matchen mot Young generation var en betydligt jämnare historia som Fnatic med nöd och näppe lyckades vända, trots konstant underläge, tack vare en tursam teamfajt och en baron-kill.

LÄS MER: Så funkar play in-stadiet i Worlds – det här väntar Fnatic

Nu väntar elimineringsstadiet och för att Fnatic ska lyckas ta sig vidare till det ordinarie gruppspelet i World krävs en hel del.

Klockan 08:25 svensk tid på torsdag går de upp emot Hong Kong attitude i en avgörande bäst av fem.

Hong Kong attitude kom in som favoriter i sin grupp. Trots att de till slut fick se sig slagna av turkiska 1907 Fenerbahçe så är det inte ett motstånd att underskatta. I LMS spelar de mot några av världens bästa League of legends-lag. Bland andra besegrade de Flash wolfs (4:a på världsrankningen) i augusti, ett lag som har hållit finfin form under hela året med flera stora turneringsvinster.

LÄS MER: Dota 2-stjärnans babylycka – blev pappa för första gången

Hoppet är däremot långt ifrån ute. På världsrankningen ligger Fnatic på plats 17 – tio steg över HKA. Men för att vinna måste de vrida upp sitt spel fem snäpp till. Det räcker inte att den svenske stjärnan dyker upp (det gör han så gott som alltid). Hela laget måste nå sin fulla potential – tillsammans. För det kommer inte bli lättare när de förhoppningsvis tagit sig förbi Play in-stadiet.

LÄS MER: HeatoN: Det hade varit tjänstefel att inte ta platsen i LCS

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset