Loui Eriksson firar med sina lagkamrater efter 2–0-målet i den tredje perioden.
Loui Eriksson firar med sina lagkamrater efter 2–0-målet i den tredje perioden.

Två segrar på två matcher – men ännu är inte Tre Kronor klart för semifinal i World Cup-ishockeyn.– Det är bara att fortsätta spela bra och vinna matcher, sade målskytten Loui Eriksson efter 2–0 mot Finland.

Matcherna kommer tätt i World Cup. Den avslutande gruppmatchen mot Nordamerika U23 spelas redan i kväll, svensk tid.

– Alla här är så vana att spela två dagar i följd. Det gäller att vila nu, försöka få i sig lite mat och en bra natts sömn. Sedan är det på det igen, sade han.

Tre Kronor behöver en poäng för att säkra semifinalplatsen av egen kraft. Annars blir det en oviss väntan tills på torsdag kväll då Ryssland möter Finland. Förlorar Sverige mot Nordamerika under ordinarie tid och Ryssland vinner över Finland blir det målskillnadsaffär mellan Sverige, Ryssland och Nordamerika som då alla slutar på fyra poäng.

– Vi går för att vinna mot Nordamerika, det är det vi ska sikta på. Men det blir en tuff match. Det känns som de inte har någon press, de bara går ut och kör, sade han.

– Det gäller att vi har ett bra försvarsspel, de är väldigt farliga framåt. Så vi får inte ge dem för mycket tid på vissa ytor. Vi ska spela bra defensivt och ha mycket puck, det är vi bra på.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset