Här är den nya pralinen lime i årets ask.
Här är den nya pralinen lime i årets ask.

Det var 2014 som trillingnöten försvann ur Aladdinasken, till mångas stora besvikelse. Nu byts en av ersättarna, fläderblom, ut.

Fler än 50 praliner har kommit och gått i den populära Aladdinasken som svenskarna gärna plockar fram till julfirandet. Men när pralinerna trillingnöten och körsbär i likör byttes ut orsakade det ramaskri i sociala medier. Framförallt var folk upprörda över att den klassiska trillingnöten togs bort. Pralinerna ersattes i stället av de nya smakerna fläderblom och hallonlakrits. 

LÄS MER: "Så har Aladdinasken förändrats genom tiderna"

Nu byts fläderblom ut efter två år, skriver Mondelēz International, som äger Marabou, i ett pressmeddelande. I stället kommer den nya pralinen lime att ta plats i asken.

"I år är vi oerhört glada att kunna välkomna den nya Limepralinen, som med sin lena smak är det perfekta komplementet till långkörare som Gräddnougat och Nöttryffel", säger Sara Sjöholm, Brand Manager för Aladdin, i pressmeddelandet.  

Aladdinasken kommer att innehålla en limepralin i mörk choklad, medan Paradisasken kommer att ha en limepralin i ljus choklad. 

LÄS MER: "Julen är inte förstörd – så gör du dina egna trillingnötter"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset