Mimmi Larsson blev med sitt mål matchhjälte när Eskilstuna besegrade Glasgow med 1–0 i Champions League.
Mimmi Larsson blev med sitt mål matchhjälte när Eskilstuna besegrade Glasgow med 1–0 i Champions League.

De svenska lagen har fått en bra start i Champions League-fotbollen.Eskilstuna vann sin debutmatch i turneringen mot Glasgow City med 1–0.– Nu måste de gå framåt, vilket kan ge oss mer ytor, säger matchhjälten Mimmi Larsson till Radiosporten inför returen.

Nästan 4 000 personer hade letat sig till Tunavallen för att se fjolårssäsongens tvåa i damallsvenskan spela sin första internationella match. De fick se en ganska avvaktade matchinledning där Eskilstuna var det bättre laget, men saknade den rätta skärpan i de avgörande passningarna.

Det dröjde till den 52:a minuten innan hemmalaget spräckte nollan, då Mimmi Larsson mötte Ingrid Schjelderups inlägg med pannan och satte 1–0.

– Det var kul att göra ett nickmål, det händer inte ofta. Jag var ju nära mål, och Ingrid slog inlägget i princip i huvudet på mig, så det var bara att sätta dit den, säger Larsson till Radiosporten.

Eskilstuna lyckades hålla nollan, vilket bådar gott inför returen i 16-delsmötet som spelas i Skottland om en vecka.

– Vi kan skapa fler lägen, vi hoppas att vi sparar det till nästa torsdag, säger Mimmi Larsson.

Norska Lillestrøm besegrade något överraskande Paris Saint-Germain med 3–1 på hemmaplan och Barcelona slog Minsk med 3–0 borta.

Kosovare Asllani spelade 90 minuter när hennes Manchester City besegrade ryska Zvezda från Perm med 2–0. Svenskan hade ett par lägen, men noterades inte i målprotokollet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset