Februari är späckat med riktiga godbitar inom esporten.
Februari är späckat med riktiga godbitar inom esporten.

Februari bjuder på massor med esport. Metro Esport guidar dig till några av månadens hetaste esporthändelser.

Genesis 6

När: 1-3 februari.

Esportens mest späckade månad kickar bokstavligt talat igång i med Genesis 6 i Oakland. De svenska Smash-proffsen finns med i startlistorna både i klassiska Melee-versionen och i den nya Super Smash Bros Ultimate-versionen.


Six Invitational

När: 11-17 februari.

G2 med Fabian ”Fabian” Hällsten är återigen favoriter när världseliten i Rainbow six siege ska göra upp i den största turneringen hittills i spelets historia. Som ende svensk spelare är det lätt att veta vilka man ska heja på.

LÄS MER: Rainbow Six-scenen skriker efter svenska spelare


Overwatch League

När: 14 februari.

Overwatch League må ha betydligt färre svenska spelare än förra säsongen men fler lag. Konkurrensen har har aldrig varit så hög mellan och ligan lär inte sakna action när andra säsongen har premiär.


Rocket League Pro Circuit

När: 15-17 februari.

Det första depåstoppet för Psyonix och Dreamhacks samarbete kring Rocket League-turneringar under året. Totalt väntar fyra turneringar under året. Håll ett extra öga på svensken Pierre ”Turbopolsa” Silfver och hans lag Dignitas och Linus ”al0t” Möllergren i Mousesports.

LÄS MER: Farming Simulator får esportliga med prispott på miljoner


Katowice Major

När: 13 februari-3 mars.

CS:GO för hela slanten i en av de mest klassiska esportarenorna som finns. Världens just nu bästa lag ska koras under en flera veckor lång Counter strike-fest. Fnatic, Ninjas in Pyjamas, Cloud 9 och Faze är med, men kommer de kunna utmana grannarna i Astralis?


ESL One Katowice

När: 22-24 februari.

Team Secret, med svensken Ludwig ”zai” Wåhlberg, kommer till Polen från Kina med en major-vinst i ryggsäcken. Kan de slå på stort igen? Svensklaget Alliance får också en ny chans till bättre resultat efter dråpliga bortfallet ur samma major. För många utav lagen blir det här också sista repetitionen innan det är dags för Dreamleague-majorn i Stockholm.


Intel Challenge

När: 28 februari-2 mars.

CS:GO-turneringen för damer hamnar tyvärr alltid i skuggan av herrturneringen i Katowice som i år dessutom är en major. Besiktas-svenskarna Zainab ”zAAz” Turkie och Julia ”Juliano” Kiran kämpar om att åter få knipa förstaplatsen efter förra årets misslyckande.


IEM Season XIII

När: 25 februari-3 mars

Hur står sig Starcraft 2-mästaren Joona ”Serral” Sotala efter den historiska vinsten i WCS Global? Svaret på den frågan får du troligtvis under Starcraft-turneringen som även den spelas i Katowice.

Tycker du att det är något som saknas på listan? Släng iväg ett mejl till [email protected]

LÄS MER: Erik Glanell: Äntligen tar någon tag i esportens skamfläck


Annons:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset