Barnet fördes med ambulans till
Barnet fördes med ambulans till

Ett ettårigt barn har omkommit i en drunkningsolycka i Skaraborg. Olyckan ska ha inträffat genom att barnet gled ur sin badring och hamnade under vattnet, enligt polisen.

Strax före sju på torsdagskvällen larmades polis till en ort i norra Skaraborg efter larm om drunkningstillbud. Väl på plats konstaterades att det rörde sig om ett 14 månader gammalt barn, skriver Mariestadstidningen.

Barnet ska ha badat tillsammans med två andra barn i en jacuzzi i en trädgård. Föräldrarna till barnen ska ha varit borta, och en släkting ansvarade för barnpassningen.

– Barnet lämnades en väldigt kort stund. Det är tragiskt hela vägen detta, säger Mats Trogen på förundersökningsjouren i Skövde, till SVT.

Samtliga barn hade badringar anpassade för barn på sig, men ettåringen hade glidit ur sin badring och hamnat under vattnet. Upplivningsförsök ska ha gjorts på plats innan barnet fördes till Skaraborgs sjukhus, där läkare konstaterade att det inte gick att rädda barnet.

LÄS MER: Därför går det så fort att drunkna

Enligt polisen finns inga misstankar om brott.

– I nuläget är detta rubricerat som dödsfall genom drunkning och det finns inga misstankar om brott, säger Mats Trogen på förundersökningsjouren vid Skövdepolisen, till Mariestadstidningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset