Tim Ryan är en av de kongressledamöter som vill se en lagändring.
Tim Ryan är en av de kongressledamöter som vill se en lagändring.

Hjärtat stannade på en ettårig pojke i Texas efter att hans mamma glömt honom i bilen. Pojken är det 30:e amerikanska barnet i år som dött av hjärtstopp efter att ha lämnats i en varm bil. I "Hot cars act of 2016" föreslås en lagändring för att förhindra dödsolyckorna.

Som vid många andra kvarglömda-barn-i-varma-bilar-olyckor trodde mamman i Texas att hon redan lämnat sin son på dagis uppger polisen i Dayton enligt  CNN.

Kvinnan gick till jobbet och enligt polisrapporten upptäcktes det tragiska missödet inte förrän kvinnan kom till förskolan för att hämta sin son. Han satt då livlös kvar i bilbarnstolen efter att hans hjärta stannat på grund av värmen.

► LÄS MER: Så här ska du göra om du ser ett djur eller ett barn i en varm bil

Olyckan inträffade nu i veckan och efter att flera barn mist livet på samma sätt har ett lagförslag kallat ”Hot cars act of 2016” lämnats in. I lagförslaget föreslår kongressledamöterna Tim Ryan, Jan Schakowsky och Pete King att biltillverkare måste ta tag i problemet med kvarglömda barn och utrusta bilar med någon form av varningssystem.

– Vårt samhälle är så stressigt i dag, det är så mycket som pågår medan föräldrar kör hit och dit” säger kongressledamoten Tim Ryan som stödjer lagförslaget till CNN.

► LÄS MER: Test: Så snabbt blir det varmt i en bil i solen

Enligt David Diamond psykologen och neuroforskare vid Univeristy of South Florida måste föräldrar få en påminnelse om att barnen befinner sig i baksätet. Detta på grund av stress och sömnbrist vilket kan få föräldrar att återgå till gamla vanor och glömma bort att lämna barnet på dagis säger han till CNN.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott Hälsa