Jackson Taylor med sin mamma på sjukhuset.
Jackson Taylor med sin mamma på sjukhuset.

Ettårige Jackson Taylors huvud slets loss från nacken i en bilolycka. Nu har läkarna lyckats återställa honom i en mirakulös operation.

7News skärmdump
Jackson akutopererades av ett australiensiskt läkarteam som efter sex timmar lyckades återställa pojken.

Jackson satt i bilen med sin mamma och sin nioåriga syster när de plötsligt krockade med en annan bil i 110 kilometer i timmen i Melbourne, Australien, enligt 7News.

Kollision var så kraftig att den 16 månader gamle pojkens huvud slets loss från nacken invärtes – något som bland läkare är känt som en ”inre halshuggning”.

Lille Jackson akutopererades av ett australiensiskt läkarteam som efter sex timmar lyckades återställa pojken. Genom att använda en stålvajer och en bit av Jacksons revben, lyckades kirurgerna sätta ihop ryggkotorna igen. 

– Få barn skulle överleva en sådan här olycka och även om de gjorde det skulle de aldrig kunna röra sig eller andas på egen hand igen, säger expertkirurgen Dr Geoff Askin till 7News. 

►LÄS MER: Ska genomgå världens första huvudtransplantation – riskerar ”ett öde värre än döden”

Efter den svåra operationen har Jackson gjort stora framsteg och läkarna menar att han kommer att bli helt återställd. Men under de närmsta åtta veckorna måste han bära ett stöd för att hålla huvudet på plats. 

►LÄS MER: Kirurg: Om bara två år kommer vi kunna transplantera någons huvud

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa