Sveriges lag mot Frankrike.
Sveriges lag mot Frankrike.

En heroisk insats av svenskarna.Och en domarmiss som gav Frankrike segern.Den sammanfattande bedömningen av de svenska mediernas tyckare är att Sveriges landslag gett oss hoppet åter.

Anders Lindblad på Svenska Dagbladet skriver: "Janne Anderssons landslag blev utan poäng, men de gav oss ändå tro, hopp och kärlek tillbaka. Tro på en ljus framtid, hopp om att faktiskt, trots allt, kunna slåss om en plats till VM, och kärlek som betyder nästan mest av allt, efter en tid då landslaget tappat i intresse i och med Zlatan Ibrahimovics avsked. Det här är ett landslag att tycka om och följa. Nu borde många fler inse det."

Expressens Noa Bachner var också nöjd av vad han såg:

"Tillbaka. Svensk landslagsfotboll är tillbaka. På Frankrikes nationalarena krympte man avståndet mellan lagens individuella kvalitet och hade det inte varit för den här sportens oundvikliga virus – olyckliga misstag – hade man åkt härifrån med poäng."

SVT:s expert Daniel Nannskog: "Det måste vara oerhört tungt för spelarna, och för hela Sverige. Man gör en sådan heroisk insats, och bli straffade på det här viset, det känns tungt. Det är en miss av domaren."

Aftonbladets Erik Niva ville däremot inte fokusera på vare sig misstag eller domartabbar: "Offside? Visst, med någon decimeter. Målvaktstavla? Ofrånkomligen, ja. Men även om den där situationen och den där Payet-skyfflingen avgjorde matchen så sammanfattar den inte den. Jag kommer aldrig att sitta här och skälla och såga så länge det blågula landslaget verkligen gör sig själv rättvisa, ger sig själv chansen. Det här var bra. Det här var både två och tre steg framåt, en bekräftelse på att Janne Andersson och hans stab jobbar på rätt sätt."

Johan Esk på Dagens Nyheter skriver: "Det var ett lag att tycka om. Det var ett lag att imponeras av. Det var en monumental skillnad att se det här Sverige mot det Sverige som planlöst irrade omkring utan mening och mål på samma plan mot Irland i EM."

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset