Folk är trevligare i kollektivtrafiken i exempelvis London, anser insändarskribenten.
Folk är trevligare i kollektivtrafiken i exempelvis London, anser insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag har haft förmånen att resa i andra länder under många år. Jag har sett att människor är blyga, nyfikna, reserverade och avvisande men aldrig ohövliga.

Tar man däremot sin vanliga resa till jobbet på morgonen, särskilt i Stockholm, möts man av dörrar som slår igen framför ansiktet, folk som knuffas och tränger sig före utan att be om ursäkt, personer som sitter med benen brett isär och bara ser sina mobiler, trots att någon annan sitter på sätet mittemot, folk som inte säger ”tack” när man håller upp en dörr och så vidare.

Ordet ”oj” är faktiskt inte att be om ursäkt! Vad är det för folk egentligen som inte kan uppföra sig i samvaron med varandra? Många svenskar är välmående och reser över hela världen. Varför tar man inte hem intrycken från exempelvis London, New York, Japan och Thailand? Har självcentreringen blivit så förhärskande att man inte längre ser sina medmänniskor?

Tänk på att brist på vanlig vardagshyfs kan orsaka helt onödig irritation och frustration. Uppför er som vuxna människor och lär gärna av andra länder och folk!

ALEX, HÖGDALEN

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset