I framtiden kan vi eventuellt resa på utsidan av planet.
I framtiden kan vi eventuellt resa på utsidan av planet.

I framtiden kan du eventuellt göra dina flygresor i en flygkupol utanpå planet och uppleva en fantastisk utsikt. Det är i alla fall företaget Windspeeds dröm som nu tagit patent på en sådan kupol.

Tillhör du dem som flyger ofta och som börjat tröttna på den allt för vanliga och trista flygstolen. Då kanske idén om en flygkupol utanför planet kan vara något för dig?

Företaget Windspeed har tagit patent på en prototyp på en genomskinlig kupol som sitter på utsidan av planet. Kupolen kommer att erbjuda utsikt åt alla håll och byggas av extra stryktåligt glas, skriver CNN.

Kupolen kommer även att erbjuda skydd från såväl blixtnedslag som kollision med fåglar. Ett problem med idén är dock att den hiss som behöver installeras som är tänkt att föra upp passagerarna till kupolen kommer att väga en hel del. Av den anledningen kommer flygplanets passagerarkapacitet att minska. 

För att lösa detta har man två förslag. Antingen görs sätena i kupolen till en exklusiv upplevelse endast för de mest betalande resenärerna eller så betalar resenärerna ett mindre tillägg på sin biljett för att få en tidsbegränsad tillgång till kupolen.

Det finns i nuläget ingen tidsplan för när idén kan bli verklighet. 

►LÄS MER: Solstormar stoppade flygtrafiken

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik