Pernilla Strand, områdeschef för Sydvästra Stockholm och Nacka/Värmdö. –  Som bussförare har du en viktig samhällsfunktion. Det handlar om att underlätta vardagen för våra resenäre
Pernilla Strand, områdeschef för Sydvästra Stockholm och Nacka/Värmdö. –  Som bussförare har du en viktig samhällsfunktion. Det handlar om att underlätta vardagen för våra resenäre

Keolis söker dig som har B-körkort och som vill lära dig köra buss eller dig som har ett busskörkort. Nu behöver de anställa 200 nya bussförare.
– Det är en framtidsbransch, säger Pernilla Strand, områdeschef.


Många tror att bussföraryrket bara handlar om att köra människor från punkt A till punkt B, men det handlar om mycket mer än så.
– Det är ett mycket ansvarsfullt serviceyrke som kräver stor känsla och lyhördhet för människor. Resenärerna ska känna sig välkomna och bekväma och vilja komma till oss och veta att de blir väl omhändertagna av glada och trevliga medarbetare på Keolis, säger Pernilla Strand.

Bussföraryrket är flexibelt med karriär-möjligheter, men det är inte bara till uppgifterna som yrket utvecklats.  Efter en tid får de anställda möjlighet att påverka sina egna arbetstider, vilket innebär att de flesta bättre kan styra över sin tid.
– Samtidigt leder det till bättre service för resenärerna och ökad trivsel hos våra medarbetare. Det är inte ovanligt att man blir kvar i många år när man sökt sig till bussföraryrket hos oss, för att det är ett roligt och stimulerande arbete, säger Pernilla Strand.

Med Sveriges största bussflotta, som drivs med förnybart bränsle, gör Keolis dessutom en betydande insats för miljön.
– Keolis ligger ständigt i framkant med ny teknik som både gör bussarna mer miljövänliga och lättkörda, menar Pernilla.

I en tid när Europa präglas av lågkonjunktur och arbetslöshet går Keolis åt andra hållet. Kollektivtrafiken växer ständigt och Keolis behöver ännu fler duktiga bussförare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset