Omkring ett ton ammunition har hittats hos en 54-årig man som misstänks för bland annat grovt vapenbrott. Arkivbild.
Omkring ett ton ammunition har hittats hos en 54-årig man som misstänks för bland annat grovt vapenbrott. Arkivbild.

Närmare ett ton ammunition har hittats på olika adresser som tillhör en man i Dalarna. Husrannsakan beräknas ta minst två veckor till.

Sedan över en vecka har polisen i Dalarna letat vapen och ammunition hos en 54-årig man som häktats misstänkt för bland annat grovt vapenbrott. Nu har man räknat ihop omkring ett ton ammunition på fyra olika adresser, skriver lokala medier. Till detta kommer vapen och annan krigsmateriel och polisen räknar med att husrannsakan kommer att pågå i minst två veckor till.

­– Jag kan inte minnas något annat ärende i Dalarna där en husrannsakan varit så här utdragen. Eller som man ens kan jämföra med, säger Dalapolisens presstalesman, Stefan Dangardt till Dalarnas Tidningar.

Polisen har 18 minröjare från Försvarsmakten till sin hjälp. Av de fyra adresserna finns två i Falun, en i Sälen och en i Skåne.

Enligt polisen ska mannens vapenarsenal inte utgöra någon fara för allmänheten. Mycket är också av äldre datum.

– En samlare än nog kanske en bra benämning på den misstänkte. Han har nog inte planerat ett terrorattentat med de här grejerna. Det är någonting annat som driver honom, säger Stefan Dangardt till DT.

Förutom grovt vapenbrott misstänks mannen också för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset