Poliser städar upp efter att EU-migranter protesterat utanför stadshuset i Malmö.
Poliser städar upp efter att EU-migranter protesterat utanför stadshuset i Malmö.

Nu har Malmö beslutat erbjuda ett 40-tal sovplatser åt EU-migranter under vintern. Kvällsfika och frukost ingår på härbärget, skriver Sydsvenskan.

Malmö kommer nu att erbjuda sovplatser åt 40 EU-migranter på hemlig plats.

– Vi bedömer att de är utsatta och att folk kan bli arga över att vi gör något för den här gruppen, säger Carina Nilsson (S), kommunalråd i Malmö stad till Sydsvenskan.

Alla sovplatser kommer inte att vara klara från och med den 1 december och exakt hur många som är i behov av sovplats vet kommunen inte. Sedan lägret på Sorgenfri revs har Malmö betalat resan hem för ett fyrtiotal EU-migranter. Det är dock oklart vart många av migranterna tagit vägen.
 

►LÄS MER: EU-migranter i Malmö säljer sex


Ett tjugotal EU-migranter sover regelbundet i Johanneskyrkan som öppnat upp för flyktingar, men ingen av dem ska komma från Sorgenfrilägret.

– De som sover här är från en annan grupp. Ryktet spred sig när Migrationsverket vände sig till oss, säger prästen Per Kristiansson till Sydsvenskan.

Det härbärge som öppnar upp under vintermånaderna kommer att hålla öppet till slutet av februari. Sängar, kvällsfika och frukost erbjuds de boende och modellen lånas av Göteborg.
 

►LÄS MER: Sluta ducka för ansvaret över EU-migranterna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik