På lappen som delades ut stod det bland annat att tiggeri var förbjudet i Kungsträdgården.
På lappen som delades ut stod det bland annat att tiggeri var förbjudet i Kungsträdgården.

EU-migranter blev ombedda att lämna Eurovisionfesten i Stockholm. De fick se en lapp där det bland annat stod att det inte är tillåtet att vara utklädd till Musse Pigg.

När föreningen för hemlösa EU-migranter (HEM) tog med sig EU-migranter till Eurovisionfesten i Kungsträdgården i Stockholm bad väktare dem att lämna området, skriver SVT Nyheter Stockholm.

– Det är väldigt sorgligt och allvarligt. De här personerna hade inte brutit mot några regler utan blev stoppade för att väktarna trodde att de skulle tigga eller panta burkar, säger Rojan Karakaya, talesperson för föreningen HEM, till Metro.

EU-migranterna fick se en lapp med regler, där det bland annat stod att det är förbjudet att tigga, plocka burkar och ”att vara utklädd till Musse Pigg”.

– Det är en skriftlig information som vakterna har tagit fram i ett försöka att vara tydliga med de ordningslagar och förhållningssätt som vi vill ha i vårt lilla festivalområde, säger Jesper Ackinger, projektchef för Eurovision Song Contest Stockholms stad, till Metro och fortsätter:

– Vissa formuleringar har varit olyckliga och det har lett till missuppfattningar så vi använder inte den lappen längre.

LÄS MER: EU-migranter vräktes 83 gånger

Jesper Ackinger säger att väktarna skrev lappen för att de var frustrerade över att det var svårt att kommunicera med besökarna.

– Jag förstår att det är en pressad situation att vara vakt vid ett festivalområde. De vill ha det tryggt och säkert och försöker göra sitt bästa för att följa de direktiv som vi har gett och tagit tillsammans, säger han.

LÄS MER: EU-migranter tvingas ut på gatan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset