Hampus ”Sprattel” Abrahamsson har valt att lämna FC Schalke 04:s League of Legends-lag.
Hampus ”Sprattel” Abrahamsson har valt att lämna FC Schalke 04:s League of Legends-lag.

Trenden att stora klubbar brutit sig in i e-sporten har det senaste året fullkomligt exploderat. Många hoppas att det här ska vara knuffen e-sporten behöver för att erkännas. Samtidigt lämnar Hampus ”Sprattel” Abrahamsson FC Schalke 04:s LoL-satsning. Här berättar han varför.

Att storklubbar i Europa har börjat få upp ögonen för e-sport är det inte längre något tvivel om. Nyheter om att namnkunniga organisationer tar upp spelare och lag har blivit en vanlig syn bland rubrikerna. Paris Saint-Germain, Valencia, Manchester city är några. 

Många ser det som ett viktigt steg för att e-sporten ska få det erkännandet som scenen länge kämpat för. 

En av de svenska proffsen som har erfarenhet från organisationernas framfart är League of legends-spelaren Hampus ”Sprattel” Abrahamsson.

Allt hände väldigt snabbt. Bara några veckor innan han skulle sätta på sig FC Schalke 04-tröjan för första gången hade han ingen aning om att så skulle ske.

– Vi blev bara kort informerade om att stora förändringar kanske skulle ske ungefär 2-3 veckor innan vi skulle ner till Tyskland, säger spelaren själv om upplevelsen.

LÄS MER: 5 skäl till varför du ska bry dig om e-sport 

Schalke 04 köpte laget Elements plats i League of legends championship series som är den stora professionella ligan i spelet.

Hampus ”Sprattel” Abrahamsson som då spelade i Elements beskriver stunden då affären blev klar som ett riktigt glädjebesked.

– Det kändes jättestort direkt och jag tror jag talar för alla när jag säger att man började föreställa sig olika scenarion, lite drömtänk, säger han.

Men riktigt så blev det inte.

Samma dag som Metro når Hampus ”Sprattel” Abrahamsson löper hans kontrakt med laget ut. Precis som för spelarna så är hans känsla att det var snabba puckar även för FC Schalke 04.

– De köpte laget och bara någon vecka efter flytten började ligan och jag tror inte de var riktigt förberedda och förstod hur allt gick till, säger han.

LÄS MER: Oscar, 20, studerar e-sport på heltid

Trots att den ekonomiska biten kändes som en stor säkerhet fanns det en del andra saker som inte fungerade vilket gör att han står över möjligheten att spela vidare med laget. Däremot är han positivt inställd till utvecklingen.

– Jag tycker att de är grymt bra av egentligen alla anledningar. Det hjälper sporten otroligt mycket om andra, redan stora, sportklubbar är med i leken. Jag tror att det öppnar väldigt många dörrar och gör hela e-sporten mer socialt accepterad.

Lol-proffset skulle heller inte tveka om chansen att spela för ett storlag dök upp igen.

– Det är väl nog de bästa som skulle kunde hända att man får jobba med en storklubb igen, de känns bara mycket tryggare, säger Hampus ”Sprattel” Abrahamsson.

LÄS MER: E-sportstjärnan Loda im nya laget: Vi bygger från grunden 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset