Heja fram Benjamin Ingrosso på Patricia i helgen.
Heja fram Benjamin Ingrosso på Patricia i helgen.

Sommarklubbarna har öppnat och Eurovision är i antågande. Vad passar då bättre än att fira helgen i musikens tecken? Här är fem evenemang med dans och musik i fokus.

Eurovisionfest på Patricia
Söder Mälarstrand Kajplats N19

Partybåten Patricia bjuder in till schlagerfest och visar hela Eurovision song contest på det största dansgolvet. De utlovar ”Melodifestivalklubbsnördiga scorecards” och en lokal pyntad ut i fingerspetsarna. De håller öppet från 18.00, och 21.00 drar sändningen från Portugal igång.

Gärigheter tar över Trädgården
Hammarby Slussväg 2

På lördag, från lunch- till nattetid huserar Gärigheter på Stockholms populäraste sommarklubb. Under dagen arrangeras en loppis de beskriver som: ”En hyllning till oss big ass babes”. Från 17.00 blir det musik och dans för hela slanten, även där står Gärigheter vid spakarna.

LÄS MER: Ljusproblem för Ingrosso – får klara sig utan rätt filter

Två x riv på Slaktkyrkan
Styckmästargatan 10

Indiepopbandet Holy Now från Umeå och Göteborgs stjärnskott Slowgold står på scen när Lazy Octopus och Slaktkyrkan bjuder in till en avskalad spelning i Slakthusområdet. Första akten intar scenen vid 22:00 på fredagen, men innan dess kan man ta en eftermiddag på Slakthusets terrass.

Magnus Carlsson intar Grönan
Lilla Allmänna Gränd 9

Som frontfigur i Weeping Willows har Magnus Carlsson, efter sin medverkan i ”Så mycket bättre”, nu släppt sin första soloskiva. Nu tar mannen med den stora rösten ton på Gröna Lunds om möjligt lika stora scen. På fredagskvällen intar han stora scenen runt 20.00.

Britpop på Södra teatern
Mosebacke Torg 1

Har du inte fått nog av Magnus Carlsson så bjuder han och Robert Plaszczyk in till Bangers ’n’ Mash-klubb på Södra Teatern under lördagskvällen. Klubben som Noel Gallagher beskrivit som ”en skön klubb”, kan beskrivas som en blandning av genrerna mod, indie och northern soul.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset