Enligt RFSU:s sexolog Suzann Larsdotter går det att vänja sig vid smaken av sekret och sperma. Men det skadar inte att stoppa i sig rätt saker då smaken blir mumsigare.
Enligt RFSU:s sexolog Suzann Larsdotter går det att vänja sig vid smaken av sekret och sperma. Men det skadar inte att stoppa i sig rätt saker då smaken blir mumsigare.

Vad du stoppar i dig påverkar hur ditt sekret eller sperma smakar. Sexologen Suzann Larsdotter berättar för Metro vad som får dig att smaka bättre och sämre.

Att äta en brakmiddag på sparris dagen innan oralsex är en dålig idé, enligt RFSU:s sexolog Suzann Larsdotter.

– Grönsaken nummer ett som man inte ska äta är sparris. Det förstår jag verkligen för när man kissar efter att man ätit sparris kan man känna den starka doften, säger hon.

► LÄS MER: Sex heta tips för att lämna sexnormen

Även kött kan påverka negativt, menar vissa. Bär, mynta och söta frukter kan du däremot vräka i dig av då de ger en positiv effekt, uppger Suzann Larsdotter. Det spelar ingen roll om du är man eller kvinna då sperman och sekretet påverkas positivt och negativt av samma saker.

– Det som de flesta pratar om och som det står mycket om är söta frukter. Ananas och mango är de som oftast nämns då många vittnar om att de ger en sötare fruktigare smak, säger hon.

Sperman och sekretets naturliga smak går inte att förvandla helt.

– Det går bara att påverka till en viss del. Det går inte att förändra den totalt men vad du stoppar i dig kan ge en viss smakförbättring, säger Suzann Larsdotter.

Starkt doftande kryddor som vitlök och curry ger en mindre mumsig effekt. Även rökning, alkohol, droger, kaffe och läkemedel har man sett ge en negativ effekt. Effekten som olika typer av föda har på sekret och sperma är enligt Suzann Larsdotter inte vetenskapligt bevisat så man får ta hennes tips med en nypa salt.

– Men det är klart att kroppen tar upp det vi stoppar i oss, så helt taget ur luften är det inte, säger hon.

► LÄS MER: 5 myter om sex under graviditeten – och varför de inte stämmer

Gillar du oralsex gäller det att acceptera kroppens smaker. Sperma och slidsekret måste få smaka det de smakar säger experten.

– Du kan inte få sperma att smaka persika utan då kanske du ska dricka en smoothie, säger Suzann Larsdotter.

Även om du inte gillar smaken till en början går det enligt henne att vänja sig vid smaken.

– Erotisera det och försök att uppskatta de smaker som faktiskt är. Sen kan du låta bli att äta sparris till middag dagen innan du ska ha oralsex, säger Suzann Larsdotter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset