Experten: Fel av Reinfeldt att snacka McDonald's Lisa Aggeborn.
Experten: Fel av Reinfeldt att snacka McDonald's Lisa Aggeborn.

Fredrik Reinfeldt levererade ett starkt tal, men snacket om McDonald's var strategiskt osmart. Det anser retorikkonsulten retorikkonsulten Lisa Aggeborn.

När Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt talade i Almedalen på onsdagskvällen byggde upp sitt tal tvärt emothur Miljöpartiets Gustaf Fridolin gjorde kvällen innan.
– Fredrik Reinfeldt började tråkigt med problem och siffror, menavslutade starkt. Det gör att folk fick därifrån med en positiv känsla, säger retorikkonsulten Lisa Aggeborn.

En oväntad del av Reinfeldts tal var att han pratade om McDonalds. På twitter kom kritiken omedelbart, med kommentarer som att moderaterna nu tryggat partikassan nästa år.
– Det var väldigt ovanligt, men ändå bättre än Folkpartiets Jan Björklund som i en partiledardebatt pratade om en restaurangägare i Västsverige som anställt flera ungdomar, som sedan visade sig vara chefen för flera McDonald's-restauranger, säger Lisa Aggerborn.
– Strategiskt var det inte smart, men ändå bättre än Jan Björklund.

Fredrik Reinfeldts tal kuppades av högerextrema Svenskarnas parti, som i kör ropade "Sosse eller moderat, samma gamla Sverigehat".
– Han löste det bra och sa att han skulle återkomma till dem senare, säger Aggeborn.

Senare i talet tog han tydligt avstånd mot Sveriedemokraterna, som han inte nämnde vid namn utan kallade "det åttonde partiet".
– Han har tagit avstånd tidigare, men det här var väldigt tydligt. Samtidigt insinuerade han att Löfven varit tyst i frågan. Det var inte riktigt rumsrent. 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset