Jacob ”pimp” Winneche
Jacob ”pimp” Winneche

Har Sverige sackat efter grannlandet Danmark i Counter strike? Jacob ”pimp” Winneche, som visserligen är dansk själv, skulle vilja säga att så är fallet.

Samtidigt som den Svenska Counter strike-scenen har haft svårt att göra sin historia rättvisa på senare tid så har den danska scenen avancerat.

Just nu är det knappast kontroversiellt att hävda att Danmark är världens starkaste CS:GO-nation.

– Jag är så klart lite partisk, jag är ju dansk själv. Danska scenen har visat att den har varit bättre på senare tid. Det är ingen tvekan om att Sverige var bättre tidigare. Fnatic och NiP är två av de bästa lagen som någonsin har existerat i Counter strike, säger expertkommentatorn Jacob ”pimp” Winneche.

LÄS MER: ”Konstigt att de byter spelare och inte ger några nya chansen”

De röd-vita har med andra ord tagit över den position som Sverige för några år sedan hade. Anledningen? Enligt Winneche handlar det om att danskarna har skapat en bättre miljö för att talanger som kan ta steget ut i proffslivet.

– Vi har mycket talanger som är på uppgång och Sverige har haft svårare att få fram liknande talanger. Det finns mycket talanger och många bra spelare i Sverige också men Danmark har ett övertag i den delen. Vi har så många tier 2 och tier 3-lag som skulle kunna ta sig in på den internationella scenen när som helst. Samtidigt vet jag inget svenskt lag som skulle ha möjlighet att göra det, säger han.

LÄS MER: Fnatic plockar upp awp-stjärnan efter petningen från Ninjas in Pyjamas

Argumentet kan kännas igen av de som följt den senaste tidens stora förflyttningar i svensk CS. Jacob ”pimp” Winneche slänger däremot in en liten brasklapp.

– Det kanske bara är jag som inte har tillräckligt bra koll på den svenska scenen eller så är jag bara partisk. Men jag känner att danmark har mycket mer djup, säger han.

Intervju av Linda Herman.

LÄS MER: freddieb:s besvikelse: “Vi borde egentligen vunnit matchen”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset